Polícia prichytila 32-ročného vodiča z Ukrajiny pod vplyvom drog

24.08.2024 Bratislava

Bratislava 24. augusta (TASR) - Policajti oddelenia mýtnej polície Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave v rámci bežných kontrol prichytili vodiča z Ukrajiny, ktorý šoféroval pod vplyvom metamfetamínu. Zadržali mu vodičský preukaz a ďalšia jazda mu bola zakázaná. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Na mužovi boli podľa policajtov pozorovateľné výrazné prejavy požitia omamných látok, preto ho podrobili skríningovému testu na drogy. Ten v jeho tele potvrdil prítomnosť drog. "Po orientačnom teste bol 32-ročný vodič z Ukrajiny podrobený v zdravotníckom zariadení toxikologickému vyšetreniu, ktorým bol v jeho organizme zaznamenaný metamfetamín," ozrejmila polícia.

Mužovi následne zadržali vodičský preukaz a ďalšia jazda mu bola zakázaná. "O skutku bola spísaná správa o výsledku objasňovania priestupku. Výsledky toxikologického vyšetrenia boli zaslané na znalecké skúmanie. Od jeho záverov bude záležať ďalší postup v posudzovaní vodičovej jazdy pod vplyvom omamnej látky," dodali policajti.

V tejto súvislosti pripomínajú, že vodiči jazdou pod vplyvom omamných a psychotropných látok zbytočne riskujú a ohrozujú nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky.
 

Vyberte región

mark